Politikere: Motorsporten skader sin egen sag

Naboer i Højbjerg og politikerne i Odense Kommune og Fyns Amt reagerer skarpt over for den gruppe af cross-kørere under Fyns Motor Sport, som har planer om at genåbne Højbjergbanen uden tilladelser. \"Så skal de aldrig have en motorcrossbane, \"siger et konservativt byrådsmedlem.

-

Naboer i Højbjerg og politikerne i Odense Kommune og Fyns Amt reagerer skarpt over for den gruppe af cross-kørere under Fyns Motor Sport, som planer om at genåbne Højbjergbanen uden tilladelser. \"Så skal de aldrig have en motorcrossbane, \"siger et konservativt byrådsmedlem.


På næste onsdag vil en gruppe på henved 70 motocross-kørere for første gang i otte år køre motorcross på Højbjergbanen nordvest for Odense. Klubben har hverken tilladelse fra amtet eller kommunen til at tage banen i brug igen.


Selvtægt er uacceptabelt
\"Hvis motorsporten gør alvor af, at gå til ulovligheder for at presse kommunen til at anlægge en ny bane så er min holdning helt klar: Så kommer
der ALDRIG en ny bane. Jeg nægter at lade mig presse af en forening der begår ulovligheder, så gør man dét så ryger min støtte til en ny bane, \" siger det konservative byrådsmedlem Lasse Bork Schmidt.


I Fyns Amt er formanden for Teknik- og Miljøudvalget også forundret over motorsportens fremgangsmåde.


\"Det er selvfølgelig uacceptabelt at en sportsklub vil begå selvtægt. Det får de ikke noget ud af, \" siger Carsten Abild(V).


Nabo afviser åbning
I Korup-Højbjerg er kørernes planer om en ulovlig genåbning af Højbjergbanen også blevet mødt med forargelse.


\"Jeg ønsker ingen motorcrossbane i Højbjerg, og jeg håber at Fyns Motor Sport vil overholde loven, ligesom alle vi andre skal, \" siger Johannes E. Christoffersen, der er nabo til Højbjergbanen.