I det fynske folks tjeneste

Politikere på auktion: 5400 kroner for Mai Mercado

Mai Mercado står lige nu til at tjene 5400 kroner ind til Danmarks Indsamling ved at udlodde sig selv som middagspartner. Til gengæld vil ingen give over 350 kroner for middag med fynsk DF'er.

En middag med Mai Mercado kan fås for 5400 kroner Foto: Asger Ladefoged

Det er på Lauritz.com, at flere fynske folketingsmedlemmer er sat til salg sammen med en del af landets øvrige politikere. Formålet er at samle flest mulige penge ind til Danmarks Indsamlingen, der har sit store show lørdag  aften.

I skrivende stund kan man konstatere, at Børne- og socialminister Mai Mercado er mest populær blandt de fynske emner.

En frokost med Mai Mercado på Krogs Fiskerestaurant (Kbh) - går lige nu for 5400 kroner. Det samme kan socialdemokraten Dan Jørgensen sende videre til kampen mod sult i verden. Det er for en rundvisning på Christiansborg.

I bunden af listen findes de tre fynske DF'ere, som ellers også stiller op i det gode sags tjeneste.

Bedste tilbud lige nu må være en middag med Jens Henrik Thulesen Dahl på FAMO (Kbh). Den fås pt for kun 350 kroner.
Lidt flere penge vil en byder give for en middag med Alex Ahrendtsen på restaurant Under Lindetræet i Odense, nemlig 850 kroner.
Mest indbringende blandt de fynske DF'ere er Pernille Bendixen. Pt går "En arbejdsdag på Borgen med frokost i Snapstinget og rundvisning på Christiansborg" med hende for 1250 kroner.

Følg med i budene, som dog løbende udløber her: 

Også Venstres Jane Heitmann har kastet sig ud i disciplinen "at sætte sig selv til salg". Lige nu vil hun kunne bidrage med 2700 kroner. Her kan man byde på en middag med hende på MASH i Odense 

 

Fakta om indsamlingen:

En gang om året går 12 humanitære organisationer og DR sammen og samler ind for at hjælpe mennesker i nogle af verdens fattigste lande med at nå FNs Udviklingsmål.
Der er 17 mål, som alle bidrager til en bæredygtig udvikling af verden.
Mål nummer 2 er at stoppe sult, opnå fødevaresikkerhed og forbedret ernæring samt fremme bæredygtigt 
landbrug.
 

Læs mere om Danmarks Indsamlingen 2017 her

01:32

Video: Børnene i Børnehaven Hyldemor i Næsby samlede affald i lokalområdet til fordel for sultne børn i den tredje verden. Foto: Ditte Lunde

Luk video