Politikere: Sundhedsstyrelsen har svigtet

Både politikere fra Folketinget og Region Syddanmark kritiserer i skarpe vendinger Sundhedsstyrelsens håndtering af sagen om den fynske psykiater, der i årevis har fejlbehandlet sine patienter.

Frygter flere sager

Det er DR, der har bragt historien om den fynske psykiater, der i over et årti har givet sine patienter forkerte diagnoser og alt for meget medicin. Sundhedsstyrelsen har været klar over problemerne uden at stoppe behandlingerne - faktisk har psykiateren stadig lov til at behandle patienter.

Det er ikke godt nok, mener Ida Damsborg fra SF, der er medlem af Psykiatri- og Socialudvalget i Region Syddanmark:

-Jeg synes, det er en forfærdelig sag, og jeg synes, der er nogle borgere, der er blevet behandlet ganske forfærdeligt. Men er jeg overrasket? Nej, det er jeg ikke. De her sager, der har været på psykiatriområdet viser tydeligt, at Sundhedsstyrelsen ikke har levet op til deres forpligtelse om at tilse, at sikkerheden er i orden.

Derfor tror hun heller ikke, at sagen fra Svendborg bliver den sidste i rækken af tilfælde, hvor Sundhedsstyrelsen har fejlet.

- Jeg frygter det her kun er toppen af isbjerget, siger hun til TV 2/Fyn.

Ministeren i samråd

Også Jane Heitmann, der sidder både i Svendborg Byråd og Folketinget for Venstre, er stærkt kritisabel overfor Sundhedsstyrelsens måde at håndtere sagen på:

- Det kan ikke fortsætte på den her måde med så lange sagsforløb. Jeg synes, det er bekymrende, at sådan en læge stadig har patienter

Derfor har hun indkaldt sundhedsministeren til et samråd om emnet. Fokus for samrådet er, hvordan psykiateren har kunnet være tilknyttet et bosted, når han i så høj grad har været kendt for fejlbehandling af patienter. Samtidig ønsker hun også at få undersøgt, om der er flere lignende sager på området.