Politikere vil have landsdækkende hjælp til incestofre

Fyn har et af landets bedste tilbud om hjælp til voksne med psykiske problemer efter seksuelle overgreb i barndommen, men nu vil flere folketingspolitikere have lignende tilbud i resten af landet.

Den daglige leder af Incest Center Fyn Lone Westphal Eriksen opfordrer til, at man etablerer et landsdækkende net af incestcentre, hvor ofrene kan få professionel til at håndtere barndommens oplevelser.

- Der er brug for professionel og målrettet hjælp, siger hun.

Den idé bliver godt modtaget af næstformanden for socialudvalget, Erling Bonnesen fra Venstre, der vil arbejde på at få penge sat af på de næste finanslove.

- Det er jo nogle frygtelige hændelser, de her mennesker har været udsat for, så det skal vi have prioriteret. Jeg kan ikke love, at det kommer her og nu, men jeg vil love at arbejde for det, siger han.

Det socialdemokratiske medlem af socialudvalget Julie Skovsby er med på den tanke:

- Det er jo ikke nok, at vi bliver ved med at fokusere på strenge straffe til krænkerne, vi skal også gøre meget mere for at hjælpe ofrene, siger Julie Skovsby.

Den konservative socialordfører Vivi Kier har i en periode været bestyrelsesformand for Center for seksuelt misbrugte i Odense, hvor frivillige yder hjælp og støtte til incestofre.

Hun roser den fynske model, hvor de professionelle i Incest Center Fyn arbejder tæt sammen med de frivillige, men hun er ikke overbevist om, at den fynske model skal udbredes til hele landet.

- Før jeg beslutter mig, mener jeg, at vi skal have kortlagt, hvad der sker i resten af landet, for der sker rigtigt meget på det her område, siger Vivi Kier.

Tanken om et landsdækkende tilbud skal også diskuteres, når Landsorganisationen mod seksuelle overgreb holder høring på Christiansborg den 15. april.