Politikere vil kæmpe for muslimsk medarbejder

Kultur- og socialforvaltningen i Odense Kommune vil afslå en ansøgning fra Vollmose Kirke om at ansætte en muslimsk medarbejder. Men politikerne i udvalget er indstillet på at trodse forvaltningen og finde en løsning, så Mahar El-Badawis kan fortsætte som kulturmedarbejder  i kirken.

-

Kultur- og socialforvaltningen i Odense Kommune vil afslå en ansøgning fra Vollmose Kirke om at ansætte en muslimsk medarbejder. Men politikerne i udvalget er indstillet på at trodse forvaltningen og finde en løsning, så Mahar El-Badawis kan fortsætte som kulturmedarbejder i kirken.


Tirsdag skal politikerne i Kultur- og Socialudvalget i Odense Kommune tage stilling til, om kommunen vil yde løn til en muslimsk kulturmedarbejder i Vollsmose Kirke. Forvaltningen har indstillet til politikerne, at kommunen giver afslag på ansøgningen om tilskud til løn.


Men den indstilling er politikerne klar til at overhøre.


Fremmer integration
\"I følge love og retningslinjer har vi ingen mulighed for at yde løn til El-Badawis, så forvaltningen har gjort hvad de kan. Men jeg tror alligevel, at vi kan finde en løsning på problemet, \" siger rådmand Jørgen Lund.


El-Badawis blev ansat i jobtræning i Vollsmose Kirke ved årskiftet, og han har bidraget væsentligt til at styrke samarbejdet og integrationen i Vollsmose. Blandt hans arbejdsopgaver i kirken er blandt andet:  • dansk undervisning til arabiske pensionister
  • orientering om danske emner
  • rådgivning
  • tolkearbejde
  • kontakt til muslimske kvinder
  • cafedrift

Udvalget skal være smidige
I juni besluttede kommunen ekstraordinært at forlænge El-Badawis jobtræning i kirken på grund af hans store indsats for integrationen. Men nu ophører jobtræningen, og hvis ikke kommunen vil yde løn bliver stillingen som kulturmedarbejder nedlagt.


\"Jeg tror, at der vil være bred enighed i udvalget om at finde en løsning. Det er meget vigtigt at El-Badawis kan få lov at fortsætte sit arbejde til gavn for Vollsmose. Vi må tænke utraditionelt og være smidige, \" siger Jørgen Lund.


Kultur- og Socialudvalget behandler sagen tirsdag.