Politikerne: Konflikten er nytteløse

Alle partier bag budgetforliget i Odense afviser kategorisk, at pædagogernes ugelange konflikt vil rokke så meget som et komma i det indgåede budgetforlig. Besparelserne står ved magt - uanset hvor længe konflikten står på.

-

Alle partier bag budgetforliget i Odense afviser kategorisk, at pædagogernes ugelange konflikt vil rokke så meget som et komma i det indgåede budgetforlig. Besparelserne står ved magt - uanset hvor længe konflikten står på.

De fem partier bag budgetforliget er Socialdemokratiet, Venstre, De Konservative, De Radikale og Dansk Folkeparti. Hvis dele af budgetforliget skal genforhandles, vil det kræve enighed mellem alle partier. Men umiddelbart er ingen af de fem partier indstillet på at genåbne forliget, der kom i hus forrige søndag.

Socialdemokratiet
Borgmester Anker Boye har gennem de sidste to uger været uhyre sparsom med at kommentere pædagogkonflikten og de mange andre strejker og demonstrationer som følge af lyn-budgetforliget.

Men borgmesteren har dog gjort det klart, at budgetforliget ikke vil blive ændret.

De Konservative:
\"Det er en fuldstændig nytteløs og udsigtsløs konflikt. Vi laver ikke noget om, og vi vil ikke forhandle så længe der er en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse igang\", siger rådmand Søren Møller fra De Konservative.

Venstre:
\"Pædagogerne må acceptere at vi er demokratisk valgt til at administrere pengene. Nu har et stort flertal besluttet at gøre det på denne måde, og er man utilfreds med det, må man vælge nogle andre politikere næste gang. Konflikten får overhovedet ingen betydning og budgetforliget står i sin helhed ved magt\" siger rådmand Jørgen Lund fra Venstre.

De Radikale:
\"Budgetforhandlingerne er overstået, og vi lukker ikke op igen. Vi har ingen penge at give til børnepasningsområdet - medmindre vi vil skære andre steder. Det vil være meget klogt, hvis pædagogerne stopper deres strejke nu\", lyder det fra Erik Simonsen, Radikalt medlem af Odense Byråd.

Dansk Folkeparti:
\"Det er en grim sag. Og det er ikke sjovt at skulle spare. Men hvis vi genåbner budgetforhandlingerne, så vil mange grupper  kræve besparelserne fjernet, og så risikerer vi at kommunen går konkurs. Pædagogkonflikten er kørt for langt ud nu, og der kommer givet vis ingen ny forhandling\", siger Flemming Etefors, medlem af Odense Byråd valgt for Dansk Folkeparti.

De fem partier bag budgetforliget har et flertal på 26 ud af 29 pladser i Odense Byråd. Kun SF og Enhedslisten står uden for årets budgetforlig.