Politimand blev kræftsyg efter Balkan-ophold

42-årige Ebbe Persson fra Nyborg lider af uhelbredelig lymfekræft. Måske har han fået den dødelige sygdom, mens han var udstationeret på det borgerkrigs-hærgede Balkan for FN. Første gang i 1994 og anden gang i 1997. Inden han tog afsted, var han sund og rask. Men pludselig begyndte han at blive alvorligt syg. Fik infektioner og tabte sig.

Var rask, inden han blev udstationeret for FN

42-årige Ebbe Persson fra Nyborg lider af uhelbredelig lymfekræft. Måske har han fået den dødelige sygdom, mens han var udstationeret på Balkan for FN. Første gang i 1994 og anden gang i 1997.
Inden han tog afsted, var han sund og rask. Men pludselig begyndte han at blive alvorligt syg. Fik infektioner og tabte sig.
Ebbe Persson siger til TV 2/FYN, at een af årsagerne måske kan være, at han som politimand spiste den lokale mad. Udstationerede danske soldater spiser derimod mad, der er bragt med fra Danmark. Medvirkende årsag kan også være den uranforstærkede ammunition, der blev brugt i området.
Sygdommen udviklede sig til sår i hele hovedbunden , infektioner og en knude på halsen.
Ebbe Persson er nu hjemme i Danmark og har fået diagnosen "uhelbredelig lymfekræft".
Ebbe Perssons hustru, Karin Persson, siger til TV 2/FYN, at hun er meget skuffet over, at familien ikke inden udstationeringen fik at vide, at der var farlig industri i området, og at jorden var forurenet.