I det fynske folks tjeneste

Politisk analytiker: Klar degradering af Merete Riisager

Liberal Alliance har i dag rystet den store pose med ordførerskaber i folketingsgruppen på Christiansborg. Det betød nye opgaver til fynskvalgte Merete Riisager.

V-regeringens støtteparti Liberal Alliance har i dag gennemført en større rokade blandt partiets ordførere.

Det betyder blandt andet, at fynskvalgte Merete Riisager nu ikke længere er skatteordfører, ligesom hun derfor heller ikke længere har rollen som næstformand for skatteudvalget.

Thomas Funding, der er politisk analytiker på TV 2 Nyhederne, er ikke i tvivl om, at dagens nye rollefordeling er ensbetydende med, at Merete Riisager bliver trukket lidt tilbage i køen i forhold til de mest prominente ordførerskaber.

Særligt den mistede rolle som skatteordfører er et væsentligt tab for Merete Riisager, vurderer Funding. 

- Der er tale om en klar degradering. Skatteområdet er en mærkesag for Liberal Alliance - måske det allervigtigste område. Til efteråret begynder de vigtige skatteforhandlinger  og dér har partiet ønsket en stærkere profil.  At overlade give skatteordføreposten til Joachim B. Olsen og  i stedet tildele Merete Riisager ligestiling- og kommunalordførerskaberne kan ikke ses som andet end degradering, siger Thomas Funding til TV 2/FYN. 

Ifølge Liberal Alliances gruppeformand og politiske ordfører Simon Emil Ammitzbøll skyldes omlægningerne, at man i partiet har valgt i højere grad at bundte ordførerskaber, der er særligt beslægtede hos den samme ordfører, så det der er større chance for, at ordføreren får hele perspektivet med, når de skal manøvrere partiets politik.

- Ved at have en klynge af relaterede ordførerskaber, kan vores medlemmer fordybe sig endnu mere i områderne. Vi har for eksempel valgt at sætte fokus på udlændinge med Christina Egelund, der ud over udlændinge også vil have blandt andet EU og retsordførerskabet. Laura Lindahl får integration og beskæftigelse, som hænger godt sammen med hendes ordførerskaber for socialområdet. Det grønne - miljø, landbrug og klima - er samlet hos Carsten Bach, og Joachim B. Olsen bliver sat i spidsen for skat, erhverv og iværksætteri, siger Simon Emil Ammitzbøll.

I stedet for det mistede ordførerskab er Merete Riisager nu også både kommunalordfører og ligestillingsordfører, ligesom hun også fortsat er børne- og undervisningsordfører.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Merete Riisager på dagens rokade.

Merete Riisagers ordførerskaber

Merete Riisager før:
Børne- og undervisningsordfører, skatteordfører og næstformand for skatteudvalget.

Merete Riisager efter rokaden:
Børne- og undervisningsordfører, kommunalordfører og ligestillingsordfører.