I det fynske folks tjeneste

Positiv Pytlick på træningslejr i Svendborg

Landstræner Jan Pytlick føler, at klubberne oven på den økonomiske krise i dansk håndbold er mere villige til at støtte op om kvindelandsholdet.

Den økonomiske nedtur i dansk håndbold har været hård for et par eliteklubber, men det har også haft positive konsekvenser.

Det mærker landstræner Jan Pytlick, der i modsætning til tidligere nu møder stor velvilje fra de bedste kvindehold herhjemme, når det gælder om at få spillerne frigivet til landsholdssamlinger frem mod EM på hjemmebane i december.

Han mener, at det er et tegn på, at klubberne ser landsholdet som det lokomotiv, der skal trække kvindehåndbolden ud af den nuværende krise.

- Jeg har sendt et brev rundt til klubberne og spurgt, om der var mulighed for at få fire dage i august, hvor vi gerne vil spille to kampe mod Sydkorea, og stort set alle har svaret tilbage, at det her er så vigtigt for dansk kvindehåndbold, at det skal vi bare, siger Pytlick til Politiken.

Det er nye toner i forhold til tidligere, hvor der var hård kamp om at have spillerne til rådighed.

- Jeg tror ikke, at klubberne ikke ville landsholdet tidligere, men konkurrencen var så stor, at de havde nok i sig selv, siger Pytlick til avisen.

Kvindelandsholdet er i denne uge samlet i Svendborg til en træningslejr. Næste opgave bliver Dansk Håndbold Forbunds 75 års jubilæumskamp den 5. juni mod Norge.