I det fynske folks tjeneste

Postnord Danmark Rundt rammer Fyn: Se hvor

Hele seks fynske kommuner lægger asfalt til Postnord Danmark Rundt i 2017.

00:34

Der er masser grund til at række armene i vejret, hvis man er fynbo og elsker cykelløb. Postnord Danmark Rundt ræser gennem seks fynske kommuner i 2017.

Der er adskillige fynske kilometer på ruten, når Danmarks største cykelløb Postnord Danmark Rundt 2017 suser rundt på landets landeveje den 12. til 16. september.

For første gang siden 2005 bliver hele tre fynske byer enten start- eller målby, og løbet ræser gennem i alt seks kommuner. 

Både Svendborg og Otterup får status som startbyer, og i Odense kan fynboerne samles til målfest ved Fruens Bøge, når den 185 kilometer lange rene fynske etape sætter slutspurten ind allerede på løbets anden dag.

Artiklen fortsætter under kortet.

Hvorfor Fyn er så repræsenteret ved næste års cykelløb skyldes, ifølge løbsdirektør Jesper Worre, Fyns smukke natur.

- Fyn har det bedste cykelterræn, og der er utroligt mange flotte steder, hvor det er oplagt at lade Postnord Danmark Rundt-feltet passere forbi. Jeg er sikker på, at såvel ryttere som tv-seere vil være begejstrede for den flotte og mange steder kystnære rute, vi har lagt, fortæller han i en pressemeddelelse. 

Armene højt over hovedet

Det er andet år i træk, at Fyn er med på løbets rutekort, og i startbyen Svendborg kører rytterne over Tåsinge forbi Valdemars Slot op til Egeskov. Borgmester Lars Erik Hornemann (V) er naturligvis glad.

-Vi glæder os over, at Svendborg bliver en af byerne på 2017-udgaven af Postnord Danmark Rundt. Det er et eksempel på godt samarbejde med Sport Event Fyn i spidsen, at det er lykkedes at sætte så klart et sydfynsk aftryk på ruten, fortæller Lars Erik Hornemann.

På Nordfyn jubler Per Olesen, direktør i Nordfyns Erhvervs og Turisme. Løbets kongeetape ræser nemlig ud fra Otterup.

- Vi er utroligt glade for og stolte over, at vi lægger asfalt til kongeetapen, og rytterne får en ægte nordfynsk oplevelse i den enestående natur og Danmarks hyggeligste købstad i Bogense. Samtidig er det selvfølgelig en særlig oplevelse for publikum at stå på sidelinjen og heppe, når feltet suser forbi på den smukke rundtur på Nordfyn, og vi glæder os til den festlige start på etapen i Otterup, siger Per Olesen.

Du kan se hele Postnord Danmark Rundt-ruten her