Potteskår og Carl er cool

H.C. Andersen, Mediemuseet eller Carl Nielsen? Odense Bys Museer har stor fremgang i besøgstallene, hvor børn og unge trækker tallene op.

Alene fra 2013 til 2014 er antallet af børn og unge, der gæster museerne steget med næsten 10.000. Det er en fremgang på 14,3 procent.

- Jeg er meget glad for, at Odenses børn og unge besøger vores museer. Kultur binder os sammen, og det er med til at skabe en fælles identitet og forståelse. Derfor er det vigtigt, at vi appellerer til alle aldersgrupper med spændende og engagerende museumsoplevelser, og det lykkes vi flot med i disse år, hvor der er udstillinger og aktiviteter året rundt, siger By- og Kulturrådmand Jane Jegind (V).

Fremgangen for Odense Bys Museer er ikke begrænset til besøg af børn og unge - de voksne strømmer også til udstillingerne i stadig større antal. I 2014 havde museerne en stigning på 5,1 procent i antallet af voksne gæster. Det betød, at 251.347 voksne kom på besøg i årets løb.

Bag Odense Bys Museer gemmer der sig ni forskellige oplevelser - heriblandt Møntergården, Den Fynske Landsby, H.C. Andersens Hus, Fyrtøjet og Carl Nielsen Museet.

I alt besøgte 356.502 gæster Odense Bys Museer i 2014.