I det fynske folks tjeneste

Poul Hansen har for nylig kritiseret OB

Poul Hansen er ny sportsdirektør i OB. For under to måneder siden kritiserede han selvsamme klub.

OB's nye sportsdirektør, Poul Hansen, kritiserede så sent som i september de kriseramte fynboer på sin blog på TV2 Sports hjemmeside.

Her er, hvad Poul Hansen skrev om OB 26. september i år:

"Det er for let at spille mod OB"

Der er simpelthen for mange udfald i OB's kampe i øjeblikket.

Lad det være sagt med det samme. OB har et højt topniveau, men de har også et ekstremt lavt bundniveau.

Og det virker som om, at der ikke har været den samme fokus på detaljerne i Superligaen, som der har været i de europæiske kampe.

Målene rasler ind, og der bliver lavet nogle store personlige fejl, som betyder, at OB er ramt på selvtilliden i øjeblikket. Og spillerne holder ikke niveau i en hel kamp.

Det er for nemt at spille mod OB i flere perioder af kampene, og selv i kampe, hvor OB vinder, kommer modstanderen frem til chancer.

Jeg kan godt undre mig over holdsammensætningen, hvor de ikke virker løbestærke nok. Mange af de andre hold investerer simpelthen mere. Og OB bliver overmatchet af hold, der løber rigtig meget.

Hold som FC Midtjylland og AC Horsens sprinter langt mere både i deres dybdeløb og i presspillet. Det er utroligt svært at spille imod.

Men OB bliver tynde på midtbanen og er lettere at spille mod. Det har også noget med spilletyperne at gøre. Det kræver noget specielt at være aktiv hele tiden.

Henrik Clausen og Thomas Helveg er selvfølgelig en del af, at det ikke går så godt, men de har det også svært med fire angribere, der alle skal spille. Og der er mange spillere i OB med et flot cv, som vil spille.

Man kan heller ikke afvise, at det har været svært for nogle af dem at holde fokus på ligaen efter exit fra Champions League. De har en naturlig sult efter de store kampe, mens det kan være sværere med de danske.

Men det er også de store spillere, der gør, at OB er et vildt godt hold på dagen.

Man føler sig dog aldrig helt sikker på OB. De kan ikke lukke en kamp ned, som man har set FC København, AaB, AGF og FC Midtjylland gøre det nogle gange i efteråret.

Man kommer altid til chancer mod OB.