Poul Weber vil i amtsrådet

Egebjergs borgmester gennem 12 år stiller op til efterårets amtsrådsvalg. Poul Weber afviser, at hans beslutning er en udfordring mod Carsten Abild. Se tv-indslag

Egebjergs borgmester stiller op i Nyborgkredsen

Egebjergs borgmester gennem 12 år stiller op til efterårets amtsrådsvalg. Den markante sydfynske borgmester er fra flere sider blevet opfordret til at stille op i Nyborg-kredsen. Poul Weber afviser, at hans beslutning er en udfordring mod Carsten Abild.

Efter 12 år som borgmester i Egebjerg Kommune har Poul Weber(V) valgt at stoppe som borgmester. Men det betyder ikke, at venstremanden trækker sig ud af politik.

"Jeg er fra flere sider blevet opfordret til at stille op til amtsrådsvalget i Nyborg-kredsen. Det har jeg besluttet mig for at sige ja tak til", siger Poul Weber.

Netop nu er der oprør mod spidskandidat Carsten Abild i Venstre. Mange venstremedlemmer især på sydfyn finder Abild for konfliktsky og profilløs i amtet.

Men Poul Weber afviser, at hans kandidatur er en krigserklæring mod den nuværende spidskandidat for partiet venstre.

"Nu stiller jeg op i Nyborg-kredsen, og så må vi se hvilken placering på listen vælgerne vil give mig. Men jeg går ikke efter amtsborgmesterposten, jeg vil være tilfreds med at blive valgt til Fyns Amtsråd", siger Poul Weber.

Og Poul Weber er ikke det eneste kommunalbestyrelsesmedlem, der har lyst til amtsrådsarbejde. Fredag meddelte Sydlangelands viceborgmester, Ulrik Larsen(V), at også han stiller op til Fyns Amtsråd. Og i modsætning til Poul Weber er han klar til at udfordre Carsten Abild som spidskandidat.

"Ingen opgave er for stor. Vi skal have en kraftig profil. Vi skal ikke gå og lave en masse aftaler med andre partier, det er helt forkert. Vi skal lave politik", siger Ulrik Larsen til Fyns Amts Avis fredag.

Nyborg-kredsen har opstillingsmøde 19. marts, og den 12. maj afgør Venstre hvilke kandidater, der skal stå øverst på partiet liste til efterårets amtsrådsvalg.