I det fynske folks tjeneste

Præsten tog vorherre med på Odense Å

Odense Å dannede en grøn ramme om en noget utraditionel søndagsgudstjeneste, da Thomas Kingos Kirke sejlede ud fra Munkemose.

00:34

Vorherre er stukket til søs. Eller næsten i hvert fald. Thomas Kingos Kirke og Odense Aafart flyttede i dag søndagsgudstjenesten ud på Odense Å, og 70 kirkegængere var hoppet med om bord. Orglet var i dagens anledning erstattet af det mere mobile instrument violin, men salmerne var de samme, og oblater og altervin var pakket ned hjemmefra.

Ideen kommer fra den bare 15-årige Simon Skytte Laursen, der er yngste generation hos Aafarten. Sidste år gik han til konfirmationsforberedelse, og det var der, han så lyset.

- Her fik jeg øjnene op for en masse fortællinger fra biblen, og jeg gik længe og tænkte på, hvordan man kunne få dem formidlet på en ny og anderledes måde. Og med et - som kunne det have været en åbenbaring - blev jeg inspireret til at kaste mig ud i mit eget projekt, fortæller han.

Simon Skytte Laursen er i bogstavelig forstand opvokset ved åen. Hans mormor og morfar, Jytte og Knud Laursen, drev Odense Aafart i over 30 år, indtil hans forældre overtog i 2009.

Efter sin åbenbaring tog Simon Skytte Laursen kontakt til præst Eva Tøjner Götke hos Thomas Kingos Kirke, og hun var frisk på at sejle op ad åen.

- Jeg syntes, det var en fantastisk ide og et helt perfekt setup for en gudstjeneste. Vi vil rigtig gerne bryde rammerne for den traditionelle gudstjeneste ved at flytte os ud i det fri. Jeg håber, at folk får en oplevelse af, at være i naturen er som en gudstjeneste, siger Eva Tøjner Götke.