Premiere på marathonforestilling

Dickens stykket "Nicholas Nickleby" er Odenses Teaters største opsætning nogensinde. Opsætningen er ikke bare en udfordring for teatret. Med en varighed på næsten syv timer er stykket også lidt af en udfordring for publikum. Se indslag om forberedelserne til stykket

Odense Teaters største opsætning nogensinde

Dickens-stykket "Nicholas Nickleby" er Odenses Teaters største opsætning nogensinde. Men opsætningen er ikke bare en udfordring for teatret. Med en varighed på næsten syv timer er stykket også lidt af en udfordring for publikum.

Odense Teater er klædt ud til fest og galla, når der fredag kl. 17 er premiere på teatrets største opsætning nogensinde og en af Danmarkshistoriens længste forestillinger.

Hele teatret vil være klædt ud i Charles Dickens' ånd, og de 430 gæster vil blive mødt af et udklædt publikum, når de ankommer til forhallen. I de tre indlagte pauser vil publikum kunne forsyne sig med mad og drikke i de "dickenske" omgivelser.

Der er udsolgt til aftenens premiere, og teatret håber, at den store satsning kan trække publikum til.

"Forsalget lover godt. Vi har solgt over halvdelen af billetterne, og det synes vi er fint til sådan en type forestilling", siger pressechef Morten Kjærgaard.

"Nicholas Nickleby" er historien om en dreng, der i 1800-tallets England bliver overladt til onde og pengegriske mænd, da hans far dør.

Drengen flygter fra en kostskole og vokser op i en teatertrup. Som ung mand forelsker Nicholas sig i den underskønne Madelaine, som dog allerede er afsat til en gammel gnier. Historien følger videre Nicholas trængsler for at vinde kærligheden og få en anstændig tilværelse i et uretfærdigt samfund.

De 26 skuespillere spiller i alt 109 forskellige roller over de 6 timer og tre kvarter stykket varer. Stykket er iscenesat af Lasse Dehle, og kan ses torsdag, fredag og lørdag frem til d. 24 februar.