Pressen taget ved næsen

Danske medier hoppede på falsk historie om farlige veje. Forleden fortalte pressen, at antallet af trafikulykker på de fynske veje var steget voldsomt efter åbningen af Storebæltsbroen. Nu viser det sig, at historien var en \"and\". Historien, som blev omtalt i TV og flere danske dagblade, byggede på fejlagtige oplysninger fra bladet \"Mobilitet\".

-

Danske medier gik i selvsving, da de forleden kunne berette om en voldsom stigning i antallet af trafikulykker på de fynske veje.


- Oplysningerne, som bygger på vore tal, er ikke korrekte, oplyser Ulykkkes Analyse Gruppen på Odense Universitetshospital.


Den falske nyhed stammer fra bladet \"Mobilitet\", som er talerør for organisationen \"Netværk Mod Overflødige Motorveje\".  Her bekræfter redaktøren Søren Kirk Christiansen over Fyens Stiftstidende, at han har misforstået en rapport fra Ulykkes Analysegruppen.


Historien blev bragt videre af danske medier - blandt andet af TV2/Fyn, Fyens Stiftstidende og flere landsdækkende dagblade.


\"Der er vel tale om det, der hedder, at pressen går i selvsving\", siger afdelingslæge Lars Binderup Larsen fra Odense Universitetshospital til Fyens Stiftstidende lørdag.