I det fynske folks tjeneste

Pris-eksplosion på forsikring af stråtage

Din forsikring stiger fra 8.383 til 27.346. Sådan står der i et brev Michael S. Andersen fra Tommerup har fået fra sit forsikringsselskab, Codan. De gennemfører det, de selv kalder en prisregulering.

01:11

Codan-kunder med stråtag kan se frem til prisstigninger på næsten 20.000 på deres husforsikringer.

1 af 2

- Vi vurderer løbende vores produkter ud fra de behov, du måtte have, så du hele tiden får de rigtige dækninger og den bedste service, skriver forsikringsselskabet til Michaels S. Andersen, der ejer et stråtækt hus ved Tommerup.

Den fynske husejer har meget svært ved at forstå, hvordan prisen kan stige så brat. Forklaringerne fra Codan er nemlig ganske få og uklare.

- Jeg kan ikke få andre svar, end at prisen stiger, fordi der er solidarisk hæftelse, fortæller Michael Andernsen.

Hvad det betyder, kan Codan ikke umiddelbart gøre rede for. Michael Andersen gætter på, at han nu skal betale for andre kunders skader.

- Jeg er glad for, de ikke havde åbent, da jeg åbnede brevet. Så var jeg nok kommet til at sige mindre pæne ting til dem.

Overvejer at pille taget af

Ovenpå den store prisstigning overvejer Michael Andersen at pille stråtaget af sit bindingsværkshus.

- Jeg har indhentet tilbud på et fast tag, for jeg har ikke råd til stå store uforudsete prisstigninger. Det bliver svært for mig at nå at finde de næsten 20.000 ekstra, jeg skal betale i forsikring til november. taget skulle i forvejen vedligeholdes for 15.000 i dette efterår, fortæller den frustrerede forsikringskunde.

Lige nu undersøger han, om han kan få en bedre pris hos et andet forsikringsselskab, så han ikke behøver pille taget af.

Vi konfronterer Codans privat-kundedirektør, Marianne Dahl Steensen, med de voldsomme prisstigninger i vores udsendelse klokken 19.30.