I det fynske folks tjeneste

Prisvinder: Fodboldkapacitet kommer til Fyn

Den internationalt anerkendte fodboldekspert, Peter Krustrup, skal blandt andet styrke SDU's forskning inden for elitefodbold.

Peter Krustrup har modtaget en række priser og har gennem de seneste 10 år haft et nært samarbejde med blandt andre FIFA, UEFA, DBU og DIF. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix

Så kan de kloge fynske fodboldhoveder godt gå hjem. Eksperten over alle danske eksperter, Peter Krustrup, har nemlig sagt ja til en stilling på Syddansk Universitet.

Det fortæller SDU i en pressemeddelelse. Her fortæller universitetet også, at Peter Krustrup tiltræder som professor i Sport and Health Sciences og forskningsleder ved SDU's Institut for Idræt og Biomekaniks nye forskningsenhed, Sport and Health Sciences.

Bronzevinder

Og det er en mand der er kommet ud af omklædningsrummet for lang tid siden. Således kan han smykke sig med en række titler, blandt andet blev han som assistenttræner EM-bronze-vinder sammen med det danske kvindelandshold i fodbold i 2013.

Derudover er han redaktør på British Journal of Sports Medicine og European Journal of Applied Physiology samt Honorary Visiting Professor ved Exeter Universitet.

BBC, CNN, CBS ...

Han er desuden en efterspurgt foredragsholder, han har optrådt i interviews på tv-stationerne BBC, CNN og CBS, og så er hans artikler blevet citeret over 7000 gange.
Han har modtaget en række priser - herunder DBU’s pris "En del af noget større" i 2014 - og så er han i gang med fodboldens højeste træneruddannelse: Pro-license.

SDU satser på fodbold

Peter Krustrup kommer fra en stilling som professor ved Københavns Universitet og bliver en del af SDU's satsning på fodboldforskning, hvor han skal styrke forskningen inden for såvel elitefodbold som fodbold i et folkesundhedsperspektiv.

Peter Krustrup ansættes med virkning fra 1. oktober 2016 og holder tiltrædelses-forelæsning fredag 27. januar 2017.

05:46

En ny satsning på SDU betyder, at den internationalt anerkendte fodbold-ekspert Peter Krustrup nu skal forske i elitefodbold og folkesundhed. Peter Krustrup tiltræder som professor i Sport and Health Sciences og bliver også  forskningsleder ved SDU's Institut for Idræt og Biomekaniks nye forskningsenhed, Sport and Health Sciences.

Luk video