I det fynske folks tjeneste

To programchefer for OFF

Tirsdag bliver det offentliggjort, hvem der skal stå i spidsen for årets udgave af Odense Internationale Filmfestival (OFF).

Steen Rasmussen og Michael Wikke

Jobbet som programchef kommer i 2014 til at blive delt af to personer, nemlig det kendte makkerpar i dansk film: Michael Wikke og Steen Rasmussen.

Odense Internationale Filmfestival har i de seneste år ladet jobbet som programchef gå på skift blandt kendte danske filmpersonligheder, og i år bliver arbejdet altså lagt i hænderne på Wikke og Rasmussen.

De to har i de seneste 30 år sammen skrevet, instrueret, produceret og spillet med i en lang række tv-serier, spillefilm og radiotegneserier.

De har blandt andet lavet radiotegneserien "Pas på varerne, Arne", tv-serierne "Robin Hat", "Tonny Toupé Show", "Sonny Souffle Shock Show" og spillefilmene "Flyvende Farmor", "Hannibal og Jerry", "Der var engang en dreng som fik en lillesøster med vinger", "Russian Pizza Blues", "Motello" og flere andre.

Senest har Michael Wikke og Steen Rasmussen skrevet og instrueret Danmarks Radios julekalender i 2012: "Julestjerner" i 25 afsnit.

Fra tirsdag går Wikke og Rasmussen i gang med at udvælge film til årets konkurrenceprogram i Odense.

- Vi vil gerne præge filmfestivalen med det, vi kalder den eventyrlige virkelighed. Det er det, vi har arbejdet med gennem alle årene. Men fordi vi laver film på en bestemt måde, skal andre jo ikke gøre det. Mange laver film om virkeligheden som den er, og det hele skal være en del af OFF, siger Steen Rasmussen.

Odense Internationale Filmfestival løber af stabelen fra den 25, til den 31. august 2014, og det er i år 29. gang Odense er vært for festivalen.