Psykiatrien: Overfaldet kunne ikke forudses

Det var svært at forudse, at en patient lørdag aften ville udføre så drastisk en handling, vurderer den lægefaglige direktør fra Region Syddanmark.

Da en 27-årig patient fra den psykiatriske afdeling i Odense lørdag aften overfaldt en kvindelig cyklist, var han midt i et udslusningsforløb. Han var gået ud af afdelingen for at ryge.

- Personalet har ikke haft nogen forventninger om, at patienten ville handle, som han gjorde, siger Anders Meinert, der er lægefaglig direktør for psykiatrien i Region Syddanmark til TV 2/FYN.

Direktøren har tavshedspligt i den konkrete sag, men bekræfter, at det drejer sig om en patient fra den psykiatriske afdeling. Han fortæller også, at episoder som denne altid medfører en debriefing af personalet.

- Når der opstår utilsigtede hændelser som denne, giver det altid anledning til at evaluere forløbet og udarbejde en rapport, siger Anders Meinert.

Lørdagens gerningsmand var indlagt på samme afdeling, som i marts 2012 var udsat for et knivoverfald, hvor en 49-årig mand forsøgte at dræbe en læge og to sygeplejersker med en kniv.