I det fynske folks tjeneste

Publikumsrekord for H.C. Andersen Festspil

Lørdag opføres den "Den grimme ælling" i Den Fynske Landsby for sidste gang. Det samlede antal besøgene ender et godt stykke over 30.000.

Lørdag opføres den "Den grimme ælling" i Den Fynske Landsby for sidste gang. Det samlede antal besøgene ender et godt stykke over 30.000.

For første gang nogensinde har H C Andersen Festspillene måttet melde alt udsolgt til flere af forestillingerne og det samlede antal besøgene bliver et godt stykke over 30.000. Og det er rekord.

- En fantastisk sæson for os alle - skønt at se at publikum var klar til at se og opleve H.C. Andersen Festspillene på en ny og anderledes måde. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at over 30.000 mennesker ville overvære "Den grimme ælling". siger Instruktør Carsten Friis.

Næste år er det så "Fyrtøjet"

"Den grimme ælling" har manuskript af instruktør Carsten Friis og musik af Michael Salling.

Som noget helt særligt var årets kostumer designet af Jim Lyngvild.

Planlægningen af næste års forestilling er så småt i gang.

- Næste år er det så "Fyrtøjet" - et skønt eventyr som vi har opført flere gange gennem tiden. Det er klart, at vi vil forsøge at bearbejde, opdatere og forfriske manuskriptet, så vi kan følge op på dette års succes. Den kunstneriske ledelse sætter sig snarest sammen og udveksler ideer til, hvordan vi vil gribe opgaven an - og mon ikke der også vil komme et enkelt nyt nummer hist og her, siger Carsten Friis.