R vil have minister for landsbyer og øer

Ansvaret for landdistrikterne og øerne er fordelt mellem flere ministerier, og det forringer servicen for folk på landet, mener De Radikale.

Danmark burde have en minister med ansvar for landdistrikter og småøer, mener Det Radikale Venstre. Som det er i dag, er området splittet op mellem flere ministerier, og det går ud over befolkningen på landet.

- Lige som du har en ligestillingsminister, burde landdistrikterne og småøerne være et særligt område under et af ministerierne. Vi ser jo, at landdistrikterne systematisk mister service. Der skal en indsats til. En masse mennesker efterspørger kvaliteterne på landet, den friske luft, de lave huspriser og muligheden for at holde lidt dyr. I det lys er det absurd, at vi ser mange landsbyer forfalde, fordi der ikke er en samlet plan for dem, siger den radikale landbrugsordfører, Ole Glahn.

Ved at have ansvaret fordelt over flere ministerier og kommunerne spiller regeringen pingpong med ansvaret, selv om den har lovet, at væksten i Danmark skal være ligeligt fordelt, påpeger han.