I det fynske folks tjeneste

Rådmand: Opgrader atletikstadion

Fusionsholdet FC Fyns vanskeligheder med at finde en hjemmebane, der er godkendt til første division, skal løses ved at udvide banen på Odense Atletikstadion, mener rådmand Jane Jegind, Venstre.

01:13

FC Fyn har et problem med hjemmebanen.

1 af 2

FC Fyn spiller i denne sæson på dispensation, fordi banen ikke lever op til DBU's krav om mindstemål på 68 x 105 meter.

Umiddelbart kunne det lyde enkelt at udvide banen, men problemet er, at det vil kræve en flytning af løbebaner og kastegårde.

I et nyt notat fra Odenses Børn- og ungeforvaltning anslås det dog, at udvidelsen kan laves for seks millioner kroner.

- Det anser jeg som den mest realistiske løsning på kort sigt, siger rådmand Jane Jegind.

I notatet er opridset tre andre muligheder, FC Fyn har selv tidligere afvist den ene, nemlig at spille på Odense Stadion.

De to andre er til gengæld meget dyrere, her har man opridset mulighederne for at bygge et nyt ministadion eller at opgradere en af FC Fyns moderklubbers nuværende anlæg.

Konservativ: Kast ikke gode penge efter dårlige

Den konservative byrådspolitiker Karsten Kjærby Christiansen er ikke tilfreds med den udmelding. 

- Jeg kan ikke lide at kaste gode penge efter dårlige, og løsningen på atletikstadion er ikke idéel. Hverken atletikfolket eller FC Fyn ønsker den løsning, siger Karsten Kjærby Christiansen.

Byrådsmedlemmet, der også er glødende FC Fyn fan, tror desuden ikke, at atletikstadion kan blive tidssvarende for de seks millioner kroner.

- Jeg mener, at vi bør lave et nyt stadion eventuelt i forbindelse med B1913, B1909 eller Næsbys nuværende anlæg. Det her er klubber, der løser store opgaver også socialt, og det mener jeg, at vi skal tage med i overvejelserne, siger han.

Karsten Kjærby Christiansen er dog enig med rådmanden i, at politikerne ikke skal tage nogle beslutninger, før FC Fyn har spillet ud med sit eget forslag.

-  Nu må vi høre, hvad klubben ønsker. Det er vigtigt, at vi finder en fremtidssikret løsning, når vi skal løse det her, siger han.

For rådmand Jane Jegind er det vigtigt at skelne mellem de kortsigtede og de langsigtede løsninger:

- Jeg glæder mig til at se FC Fyns forslag, og jeg mener da bestemt, at vi skal have nogle langsigtede visioner for fordboldens fremtid her i Odense. Men på den korte bane har vi altså et problem, der skal løses, og her hælder jeg til løsningen med at lave atletikstadion om, siger hun.