Ransagninger og 2 anholdte efter fyrværkeri-uheld

Fyns politi har gennemført ransagninger, og flere er anholdt efter det fyrværkeri-uheld, der lørdag aften kostede en 15-årig flere fingerled.

Den 15-årig dreng fra Odense mistede dele af to fingre på højre hånd, efter at et kanonslag gik af i hånden på ham lørdag aften.
 
Den 15-årige dreng var lørdag aften gaden på Parkvej i Odense-bydelen Hjallese for at fyre kanonslaget af. Men lunten på det kraftige kanonslag var alt for kort, og kanonslaget sprængtes i hænderne på ham.
 
Siden uheldet lørdag aften har politiet anholdt to personer og gennemført ransagninger 3 steder i Odense.

- Den kvæstede dreng kunne fortælle, hvor han havde købt de ulovlige kanonslag. På den baggrund kunne vi gennemføre ransagningerne, fortæller vagtchef Niels Erik Nymark Jensen fra Fyns Politi.
 
Den første anholdelse bragte politiet på sporet af endnu et ulovligt fyrværkeridepot. Søndag eftermiddag ransagede politifolkene så det tredie fyrværkeridepot. Denne gang på Rugaardsvej i det vestlige Odense.

Her blev der udover ulovligt fyrværkeri også fundet tyvekoster, der stammede fra et indbrud på Assens-kanten. En 28-årig blev anholdt.

De 2 anholdte er sigtet for overtrædelser af fyrværkeriloven, men er løsladt efter endt afhøring. De kan dog regne med et retsligt efterspil.

Den 15-årig dreng er nu udskrevet fra sygehuset igen, oplyser vagtchef Niels Erik Nymark Jensen fra Fyns Politi.

Vagtchef Niels Erik Nymark Jensen tilbyder personer, der har købt ulovligt fyrværkeri, frit lejde, hvis de henvender sig til Fyns Politi.