Rap i trafikken

Odense kommune opfordrer forældrene i daginstitutionerne til at droppe bilen. I stedet bør de gå eller cykle med deres børn. Se hjemmesiden for cykelkampagnen

Ny kampagne for at erstatte cyklen med bilen

Odense kommune opfordrer forældrene i daginstitutionerne til at droppe bilen. I stedet bør de gå eller cykle med deres børn.

Mandag gik startskuddet til kampagnen Rap i trafikken, hvor 3000 odenseanske børn og deres forældre konkurrerer om at cykle eller gå til børnehaven. I løbet af de næste 14 dage besøger kyllingen Cykel-Anton de 53 daginstitutioner, der deltager i kampagnen.

"Flere og flere børn er overvægtige og bevæger sig for lidt. Derfor er det vigtigt at sætte ind i en tidlig alder, hvor deres vaner dannes", siger Troels Andersen, der er projektleder for Cykelby-projektet i Odense.

"Hvis børn vokser op med at sætte sig ind på bagsædet i en bil, er deres største ønske at sætte sig på forsædet som voksen", siger han.

Hvis børnene i stedet vænnes til at det er naturligt at cykle eller gå, kan det måske forebygge nogle af de livsstilssygdomme, dårlig form er skyld i.