Rasmussen er glad: Fedt med Giro-podiet

Den danske favorit Alex Rasmussen blev nummer tre på 1. etape i Giro d'Italia, og det er han glad for.

Trods tårnhøje forventninger leverede Alex Rasmussen en glimrende enkeltstart, da han blev nummer tre på Giro d'Italias første etape i Herning.

- Tredjepladsen kan jeg godt være tilfreds med. Jeg er glad, for jeg kørte alt, hvad jeg kunne. Der var ikke mere, jeg havde simpelthen ikke mere. Der var super opbakning, siger Alex Rasmussen.

- Selvfølgelig er jeg skuffet over, at det ikke rakte til lyserødt, men jeg gav den alt, og der var ikke noget at gøre.

Den danske Garmin-rytter kom i mål 13 sekunder efter vinderen Taylor Phinney fra USA. Geraint Thomas blev nummer to, fire sekunder hurtigere end Rasmussen.

Danskeren følte, at han blev båret frem på den 8,7 kilometer lange strækning i Herning midtby.

- Jeg føler absolut, at jeg er på hjemmebane. Der var så meget støtte. Det var rigtig fedt.

- Jeg fik disponeret det godt, for jeg kørte, hvad jeg kunne. Jeg kørte ikke for stærkt i starten og havde noget at skyde med til sidst, men det var så ikke nok. Vinden var rigtig, rigtig hård til sidst, siger Rasmussen.

Efter målstregen kørte fynboen direkte ind i en mur af meget unge fans, som ville have hans autograf, og han gik straks i gang med at indfri deres ønsker.

Således virkede han langt mere frisk end mange af konkurrenterne, blandt dem Thor Hushovd som prustede og stønnede i fem minutter, inden han kunne tale.

- Jeg synes, at jeg skylder dem nogle autografer, efter den fantastiske støtte jeg fik. Det var rigtig, rigtig fedt, siger Alex Rasmussen.