I det fynske folks tjeneste

Razzia: Se hvordan folk kører, når de roder med mobil og gps

Fra i dag og ugen ud er Fyns Politi på vejene, hvor de zoomer ind på uopmærksomme bilister. Det sker som opbakning til den aktuelle kampagne "Kør bil, når du kører bil". I artiklen kan du se politiets optagelser af bilister, der laver mere end at køre bil.

Foto: Bax Lindhardt / Scanpix

I januar har flere end 3.400 trafikanter fået en bøde for at bruge håndholdt mobil, mens de kørte i trafikken. Det viser nye tal fra Rigspolitiet.

HER KAN DU SE POLITIETS OPTAGELSER AF BILISTER, DER LAVER LIDT MERE END BARE AT KØRE BIL.

Tallene viser også, at Fyns Politi sidste år udskrev i alt 3.087 bøder til fynske trafikanter, der talte i håndholdt mobil. Det er dog 860 færre end i 2014, hvor 3.947 fik en bøde.

- Der er uopmærksomhed involveret i omkring hvert tredje trafikdrab på vejene. Derfor er det vigtigt, at trafikanterne har fokus på trafikken, når de kører på vejene. Alt for ofte stopper vi folk, der roder med mobil, papirer eller noget helt tredje, mens de kører. Det fjerner fokus og øger risikoen for alvorlige ulykker, siger Erik Terp Jensen, chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Screendump fra Sikker Trafik - her har politiet optaget en bilist, der læser til eksamen imens.

354 har mistet livet
I de seneste uger har en landsdækkende kampagne fra Rådet for Sikker Trafik, Forsikring & Pension samt landets kommuner mindet trafikanterne om, at når de sidder bag rattet, så skal de holde fokus på trafikken.

Set over fem år har 354 mennesker mistet livet i trafikken i ulykker, hvor de selv eller andre har været uopmærksomme. Dertil kommer en masse tilskadekomne personer, som ikke er opgjort.

Det er på den baggrund, at den landsdækkende kampagne ”Kør bil, når du kører bil” vil have flere til at koncentrere sig, når de kører ude i trafikken.

Så langt kører du i blinde
Hvis du kigger på din mobil i fire sekunder, så har du kørt så langt i blinde:

  • 50 km/t.: 56 meter.
  • 80 km/t: 89 meter.
  • 110 km/t: 122 meter.