Regeringen vil sænke færgepriser

127 millioner over de kommende to år skal sænke prisen på færgebilletter. Det kommer til gavn for færgerejsende til en række sydfynske øer

42 millioner i 2016 og 85 millioner i 2017 skal være et skridt mod trafikal ligestilling af øer. Det er, hvad regeringen er klar til at afsætte til at sænke færgetaksterne for passagerer og biler til en række danske øer. Det oplyser Social- og Indenrigsministeriet.

Fra 2017 og frem vil regeringen afsætte 85 millioner årligt til formålet, skriver Ritzau. Dermed lægger regeringen op til at tage, hvad den selv betegner som "et væsentligt skridt" i retning af det såkaldte landevejsprincip, altså at det skal koste det samme at sejle med færge, som det ville koste at høre en tilsvarende strækning i bil.

- Det er tilfredsstillende og et skridt i den rigtige retning, siger Ærø-borgmester Jørgen Otto Jørgensen til TV 2/FYN.

Et fuldt "landevejsprincip" vil koste 281 millioner kroner.

Forslaget om lavere færgetakster for passager og biler omfatter følgende øer: Bornholm, Læsø, Samsø, Fanø, Ærø, Sejerø, Nekselø, Orø, Agersø, Omø, Askø, Femø, Fejø, Baagø, Avernakø, Lyø, Bjørnø, Birkholm, Strynø, Drejø, Skarø, Hjortø, Aarø, Barsø, Endelave, Hjarnø, Venø, Anholt, Tunø, Fur og Egholm.