Region frikendt i Rynkeby-sagen

Det var helt i orden, da Region Syddanmark i 2009 valgte at tegne et tøjsponsorat til cykelløbet Team Rynkeby. Det meddelte Indenrigsministeriet fredag, som dermed underkender tatsforvaltningens tidligere afgørelse.

- Det er en glædeligt, at vi nu kan lægge den sag bag os. Som region har vi naturligvis behov for at kunne markedsføre os og øge borgernes opmærksomhed på vores eksistens og de opgaver, vi udfører, siger regionsdirektør Mikkel Hemmingsen i en kommentar til Indenrigsministeriets afgørelse.

Statsforvaltningen tildelte oprindeligt Region Syddanmark en næse i sagen med henvisning til, at regionen ikke havde hjemmel i lovgivningen til sit sponsorat.

Team Rynkeby er et cykelløb fra Danmark til Paris, der samler penge ind til Børnecancerfonden. Holdene består af både kendte danskere og privatpersoner.

Hver deltager betaler selv et gebyr på 10.000 kr. Herudover sælges forskellige sponsorater som eksempelvis logo på cykeldragterne.

Region Syddanmark valgte at sponsere regionens tre hold; Team Rynkeby Bramming, Team Rynkeby Odense og Team Rynkeby Ringe gennem et tøjsponsorat på i alt 60.000 kr.