I det fynske folks tjeneste

Region har betalt for hjerneskadede patienter på Vejlefjord

Hjerneskadede patienter er i klemme, fordi regioner og kommuner er uenige om betalingen for behandlingen. Men i Region Syd har man valgt selv at lægge ud.

Genoptræningen sejler efter kommunalreformen, fordi kommunerne og regionerne ikke kan blive enige om, hvem der skal betale regningen. Sådan lød kritikken fra blandt andre Kræftens Bekæmpelse og Gigtforeningen tidligere på ugen på grund af lange ventelister på Vejlefjord Neurocenter.

Men en opgørelse, som Region Syddanmark har lavet, viser nu, at regionen har betalt for alle syddanske patienter på behandlingsstedet.

- I Region Syddanmark har vores holdning hele tiden været, at hjerneskadede patienter ikke skulle blive gidsler i en strid om, hvem der skal betale. Derfor har vi kørt en lempelig praksis og betalt for alle patienter fra regionen, som Vejlefjord har vurderet kunne have gavn af en behandling hos dem. Så må vi bagefter finde ud af, hvem der i sidste ende skal betale regningen, siger fungerende regionsrådsformand Poul-Erik Svendsen (S) i en pressemeddelelse.