Region indrømmer fejl i Biossagen

Regionsrådsformand i Region Syd indrømmer, at man burde have sat krav om flere elever hos ambulanceselskaber.

Det er også regionens ansvar, at ambulanceselskabet Bios er i akut mandskabsmangel, få dage før de overtager ambulancekørslen i Region Syddanmark.

Sådan lyder det fra regionsrådsformand Stephanie Lohse (V), efter at såvel Bios som konkurrenten Falck har rettet kritik af regionen.

- Denne her situation har vist, at der er stor mangel på reddere i Danmark. Og der skal vi spørge os selv, om vi har stillet krav om nok elever, siger Regionsrådsformand Stephanie Lohse (V) til Ritzau.

Fagforbundet 3F mener, at der bliver uddannet alt for få til arbejdet, og regionerne stiller ikke høje nok krav til Falck og andre om at tage et vist antal elever, lyder kritikken.

- Det dur ikke, at man som region er så forhippet på at gøre det billigst muligt, at man undlader at stille krav om at tage elever ind, siger formand for 3F Transport Jan Villadsen til Avisen.dk.

Region Syddanmark har haft et krav om, at to procent af personalet skal være ved at uddanne sig til reddere.

Men det er ifølge Jan Villadsen ikke tilstrækkeligt.

- Andelen burde være oppe på seks-syv procent, for at der bliver reddere nok i forhold til efterspørgslen på dem, siger Jan Villadsen til Avisen.dk.

Medlem af Sundheds- og Forretningsudvalget i Region Syddanmark Thyge Nielsen (V) er enig i, at kravet burde have været højere.

- Men det er altså ikke mere end tre-fire år siden, at vi uddannede reddere ud i arbejdsløshed, så det er ikke så enkelt, siger han til Ritzau.

Regionerne og Bios skal i løbet af weekenden diskutere, hvordan man genopretter tilliden, efter at ambulanceselskabet har undladt at oplyse, at de ikke havde mandskab nok til at fylde vagtplanen ud.

Det er dog fredag blevet besluttet, at Bios stadig skal stå for ambulancekørslen i regionen fra 1. september.