I det fynske folks tjeneste

Region Syd vil forkæle offentligt ansatte

Hjælp til tøjvask og indkøb skal gøre det mere attraktivt at arbejde i det offentlige, mener regionsformand. Sygeplejersker vil hellere have mindre stress.

Sygeplejersker og andre ansatte i Region Syddanmark forkæles

Når lægens datter er syg, sørger hans arbejdsgiver for en reservebedstemor til at passe hende. Og sygeplejersken behøver ikke tænke på aftensmaden: Den kan hun få færdiglavet med hjem fra arbejde.

Det er den slags forkælelse, der skal til, hvis det skal gøres attraktivt at arbejde i det offentlige, mener regionsformand i Regions Syddanmark, Carl Holst.

Han forestiller sig tilbud om hjælp til rengøring, havearbejde, tøjvask og børnepasning, og medarbejderne i regionen skal kunne bestille og få udbragt dagligvarer gennem arbejdet og købe aftensmaden med hjem fra arbejdspladsen.

Næstformand i Dansk Sygeplejeråd, Dorte Steenberg, mener ikke, hendes medlemmer har hjælp til tøjvask og rengøring øverst på ønskelisten.

- Det er på arbejdspladsen, problemerne er. Sygeplejerskerne har brug for et mindre stresset arbejdsliv med tid til at tage sig ordentligt af patienterne, siger hun.