Regionale busruter ramt af strejke

Der kører ingen regionale busruter på Fyn mandag morgen. Samtlige chauffører hos busselskabet Arriva har nedlagt arbejdet, da de mener at ledelsen i busselskabet bryder overenskomsten. Chaufførerne holder faglig møde om situationen mandag formiddag.

-

Der kører ingen regionale busruter på Fyn mandag morgen. Samtlige chauffører hos busselskabet Arriva har nedlagt arbejdet, da de mener, at ledelsen i busselskabet bryder overenskomsten. Chaufførerne holder faglig møde om situtationen mandag formiddag.


De 350 buschauffører er utilfredse med, at Arriva efter deres opfattelse ikke overholder overenskomsten. Chaufførernes tillidsrepræsentant og en repræsentant for SiD holder møde mandag morgen om arbejdsnedlæggelsen.


Arbejdsnedlæggelsen betyder, at alle busruter med numrene 8-900 er indstillet, og det samme gælder bybusserne i Kerteminde. Bytrafikken i Svendborg har kortvarigt været berørt af konfliken, men fra kl. 11.30 mandag formiddag skulle bybusserne i Svendborg atter køre normalt. Alle andre busruter på Fyn kører som normalt.


Ledelsen ikke orienteret
\"Jeg ved ikke hvorfor medarbejderne er utilfredse. Jeg har bedt dem om at gå i arbejde, og så må vi finde ud af om der er noget vi skal lave om på\", siger driftschef hos Arriva Jan Steinhaugen.


Chaufførerne har opstillet en lang liste med punkter, hvor de opregner hvordan Arriva bryder overenskomsten.


Chaufførerne holder faglig møde mandag formiddag, og før mødet er overstået bliver der i hvert fald ingen buskørsel på Fyn.