I det fynske folks tjeneste

Regioner: Vi skal stoppe fangeflugter

Regionerne har ansvaret for de mange fangeflugter fra de psykiatriske afdelinger. Nu skal flugterne stoppes, siger formand for Danske Regioner, Bent Hansen.

Det er uacceptabelt, at farlige, psykisk syge personer gang på gang formår at flygte fra landets psykiatriske hospitaler.

Det erkender Danske Regioners formand Bent Hansen (S), der har ansvaret for området, og han lægger nu op til stramninger på området.

- Regionerne har ansvaret for personer, der er placeret på de retspsykiatriske afdelinger. Der er tale om personer, der er farlige, og som skal være bag en låst dør, og derfor skal vi stramme op på sikkerheden, siger Bent Hansen.

Udmeldingen kommer, efter at en 28-årige mand, der er sigtet for drabet på sagsbehandler Birthe Christiansen i Holstebro, onsdag formåede at flygte gennem et ulåst vindue.

Flugten er blot en af mange gennem de seneste måneder. I sidste uge lykkedes det eksempelvis en 19-årig mand at stikke af fra en psykiatrisk afdeling i Odense, selvom han var sigtet for drabsforsøg.

- Det er dybt ubehageligt og utrygt for borgerne, og det kan vi ikke leve med. Vi skal gøre alt, hvad vi overhovedet kan for at undgå de her rømninger, siger Bent Hansen.

Han vil tage sagen op på regionernes forretningsudvalgsmøde fredag. Her vil formændene for alle fem regioner være til stede.

- Der er ingen tvivl om, at vi skal have kigget på de tekniske forhold og procedurerne for personalet. Vi skal også have svar på, om vi har fået nogle andre typer indlagte på afdelingerne, som kræver en anden indretning, siger Bent Hansen.

Han lægger samtidig op til et tættere samarbejde med Kriminalforsorgen, der står for sikkerheden i landets fængsler.