I det fynske folks tjeneste

Regionskandidater: Regionen fungerer ikke

Seks ud af 10 kandidater til regionsrådet i Syddanmark er utilfredse med den måde regionerne fungerer på. Kandidaterne er dog imod en nedlæggelse, men mener i stedet, at regionerne skal have mere ansvar og kunne udskrive skat.

En rundspørge foretaget af TV 2/FYN til kandidaterne til regionsrådet, viser at 59 procent af kandidaterne erklærer sig uenig i, at den nuværende struktur fungerer fint. Men selvom kandidaterne ikke mener, at regionerne fungerer som de skal, er 76 procent imod at nedlægge regionerne.

I stedet er løsningen i følge kandidaterne, at give regionerne mere magt. 64 procent af kandidaterne vil styrke regionerne med flere opgaver og mere ansvar, mens 57 procent er enige i, at regionerne skal have mulighed for at udskrive skat.

Dermed er regionsrådskandidaterne - måske ikke så overraskende - helt uenige med byrådskandidaterne. I følge en rundspørge foretaget af Ritzaus Bureau er 60 procent af byrådskandidaterne tilhængere af at nedlægge regionerne. En af dem er byrådskandidat Charlotte Christiansen (S) fra Assens.

 - Lad os få den kollektive trafik, for vi ved, hvad borgerne har brug for. Og så kan staten stå for eksempelvis sygehusene, som er en opgave, hvor vi skal være sikret en stor viden fra
personalet, uanset hvor i landet man er. Der er ingen grund til regionerne som et ekstra led, siger Charlotte Christiansen til RB.

TV 2/FYNs undersøgelsen er gennemført i perioden fra 8. september til 5. oktober via et elektronisk spørgeskema udsendt til 120 regionsrådskandidater.67,5 procent af kandidaterne har svaret.