Regionspolitiker: Bramsen saboterer letbanen

Kristian Grønbek Andersen (R) er forundret over Trine Bramsens kritik af Region Syddanmark. Han frygter, at Christiansborgpolitikerne har svært ved at finde deres del af pengene.

Bolden ligger hos Trine Bramsen

Region Syddanmark har sat 100 millioner af til letbanen, men før de kan blive udløst, kræver det en lovændring på Christiansborg af Trine Bramsen og co.

Region Syddanmark kan ikke støtte et kommunalt projekt, uden en lovændring.

- Vi kan, som loven er nu, ikke støtte letbanen. Så bolden ligger hos Trine Bramsen. Hvis det er nødvendigt, at vi politikere i Region Syddanmark møder op på Christiansborg, tager vi gerne afsted, men jeg vil være forundret, hvis det kræver flere møder end dem vi har holdt. For det er jo ikke en lov, der kun skal gælde i vores region, men en landsdækkende lov, siger Kristian Grønbek Andersen, Regionsrådsmedlem for Radikale Venstre.

Giver andre skylden

Regionen står klar med 5-7% af finansieringen af letbanen. En langt større del af pengene skal findes på Christiansborg.

- Jeg er nervøs for, at Christiansborg ikke kan finde pengene, og nu giver Trine Bramsen andre skylden for, at Christiansborg forhaler processen. Hvis det er tilfældet er det sabotage, siger Kristian Grønbæk Andersen.

Letbanen skal gøre det nemt at komme fra Odense midtby og ud til universitet og det nye OUH.

- Det er synd at bruge syv milliarder på det nye OUH og at universitet udbygger for én, hvis den offentlige trafik bliver tilsvarende forbedret, siger Christian Grønbek Andersen.