I det fynske folks tjeneste

Regionsrådsmedlem: Faaborg-Midtfyn Kommune behandler sociale klienter uanstændigt

Medlem af Regionsrådet Kristian Grønbæk Andersen, (Rad. V.) går til modangreb mod borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune Bo Andersen, som har kritiseret Regionens takster for klienter på sociale institutioner.

Borgmesteren har sagt, at regionen udskriver vilkårlige regninger og hæve taksten, hvis en beboer på en af regionens sociale institutioner får det dårligere og derfor har brug for mere intensiv behandling, for eksempel af hensyn til patientens egen, personalets og medpatienters sikkerhed.

Kristian Grønbæk Andersen mener, Faaborg Midtfyn Kommune er ligeglad med om patienterne får den bedst mulige behandling - blot det er billigt.

- Før amternes nedlæggelse advarede vi imod at overlade visiteringen til de specialiserede sociale institutioner til kommunerne, siger Kristian Grønbæk Andersen.

- Vi frygtede at de ville vælge billigere tilbud end eksperter mener er det bedste tilbud til de allersvageste borgere. Faaborg-Midtfyn Kommune har desværre fuldt ud demonstreret, at vi havde ret, siger han.

Han nævner, at Faaborg-Midtfyn Kommune har meldt sig ud af hjerneskaderådgivningen i Odense som endnu et eksempel.