I det fynske folks tjeneste

Regn og blæst afløser sne og kulde

Temperaturen kan nå helt op på otte grader på en uge, hvor efterårslignende vejr tager over efter vinterkulden.

Efter en periode i vinterfryseren bliver temperaturerne noget mindre tænderklaprende. Men det er med at holde på hat og briller. For ugen byder også på masser af vind, lyder det fra DMI.

- Det bliver en helt anden vejrtype med positive temperaturer, godt med vind og en hel del regn i denne uge, lyder det fra vagtchef Frank Nielsen.

Det eneste sne, der kan falde i perioden, kan være natten til mandag, men det bliver ikke af den slags, der kan bruges til at lave snemænd.

Frank Nielsen forventer til gengæld at al den sne, der ligger rundt omkring, vil være væk inden for kort tid.

- Vi får hvisket tavlen ren og får ryddet op i al det sne.

- Vi får noget regn og slud natten til tirsdag - det kan også godt gå over i noget tøsne en overgang - og natten til onsdag og onsdag formiddag regner det igen, lyder den våde DMI-prognose.

Der kommer igen en omgang regnbyger torsdag eftermiddag og natten til fredag. Ingen steder i landet vil gå fri for vand i ugens løb, forudser Frank Nielsen.

Samtidig vil det blæse en hel del:

- Faktisk byder alle dage indtil fredag på perioder med temmelig meget vind. Tirsdag og onsdag kommer vi op i kuling, og i Nordjylland kan der måske komme vindstød af stormstyrke, fortæller vagtchefen.

Til gengæld bliver det lunt. Særligt onsdag, hvor temperaturen kan nå helt op på otte grader. Herefter når den igen ned på fem grader torsdag, mens vi fredag kan nå ned omkring frysepunktet igen.

Perioden byder ikke på nattefrost, men bilister skal alligevel træde varsomt på speederen.

- Det er lidt lusket på den måde, at selv om temperaturerne er over nul, så kan vejbanetemperaturen godt være koldere. Det kan godt give nogle uheldige oplevelser for bilisterne, advarer Frank Nielsen.

Risikoen for glatte veje er størst tirsdag morgen og når vi når hen mod torsdag og fredag, lyder det.