I det fynske folks tjeneste

Regn, regn mere regn

Prognosen siger, at regnen vil fortsætte den næste uges tid. Fyn skal hen over ugen forvente en samlet nedbør på omkring 24 millimeter.

Billedet her er taget af Michael Bay og viser, at kloakkerne i Svendborg by har haft svært ved at følge med vandmængderne. Foto: Michael Bay

Efter et par dages pause fra store regnmængder kan vi igen forvente nye mængder regn henover weekenden og i den kommende uge, skriver TV 2 Vejret og DMI.

Natten til lørdag trak et frontsystem således ind over landet fra sydvest med nyt nedbør til følge.

Læs også Se fynboernes billeder: Sådan står det til med vandet Fyn

I første omgang faldt det som tøsne og slud, men i takt med at temperaturen stiger, går det over til regn.

Lørdag morgen befinder nedbørsområdet sig over den nord- og østlige del af landet, hvor regnen vil sile ned i flere timer.

Ifølge DMI vil nedbøren fortsætte den næste uges tid, og på Fyn skal man forvente en samlet nedbør på omkring 24 millimeter.

I Jylland er prognosen 25 til 50 millimeter, og der vil derfor fortsat være risiko for oversvømmelser i de udsatte områder inde i landet.

Læs også Borgmestre vil sætte ind over for brændeovne

DMI's langtidsprognose antyder en bedring med mere tørt vejr en god uges tid inde i marts.

"Det har formentlig lange udsigter før vandet for alvor forsvinder ude i terrænet grundet lav fordampning, men vi forventer, at det bliver langsomt bedre i marts", forklarer klimatolog Mikael Scharling, DMI.

Fakta

I Danmark bruges vinter oftest om månederne december, januar og februar, men der er ingen officiel meteorologisk definition på, hvornår vinterperioden begynder og slutter. Derfor betegnes november også til dels som en vintermåned.


Dog er det karakteristisk for vinteren, at minimumstemperaturen ligger under frysepunktet - i Danmark er det tilfældet fra primo december til medio marts.

 

I kalenderen begynder forårsmånederne 1. marts - altså i morgen søndag, men i praksis skal man helt frem til den sidste uge i marts før foråret i et gennemsnitligt år for alvor får fat.

 

Kilde: Wikipedia

Se mere

 

Rekord og mulig ny rekord

Til og med fredag morgen var der på landsplan faldet hele 125,5 millimeter regn siden 1. februar, skriver TV 2 Vejret. 

Den tidligere rekord for vådeste februar lød på 109 millimeter, som var den regnmængde der faldt i februar 2002.

Med udsigt til mere regn i løbet af indeværende døgn, vil februars samlede nedbør overskride 130 millimeter, vurderer TV 2 Vejret.

Det betyder med stor sandsynlig, at februar i år kan blive den tredjevådeste vintermåned overhovedet målt i Danmark siden 1874.

Læs også Ekstreme regnmængder: Her nyder de godt af vandet

Læs også Borgmester vil redde Fyn fra oversvømmelse - nu venter han på Christiansborg

Læs også Kæmpede med oversvømmelser: Men så fandt de en smart løsning