I det fynske folks tjeneste

Regnskab: Fynsk aluminiums-gigant stormer frem

Alumecos salg steg med 368 millioner kroner. Vindmølleindustrien i Aluwind bidrager fortsat solidt til omsætning og overskud.

03:12

Aluwind og gruppens danske direktør, Ole V. Rasmussen, har dansk base i Ringe. Aluwind er en stor del af årsagen til den flotte vækst i modervirksomheden Alumeco. Video: Aluwind

Både salg og ansættelsen af medarbejdere har fortsat fuld fart frem hos Fyns aluminums-kæmpe Alumeco.

Mens omsætningen steg med 368 millioner kroner til 3,3 milliarder kroner, blev medarbejderstaben forøget fra 683 til 821 fuldtidsansatte, viser det netop offentliggjorte årsregnskab for 2016/2017.

Indtjeningen blev trods en stigning på cirka 40 millioner kroner i medarbejderudgifter på 121 millioner kroner før skat - altså på samme niveau som året i forvejen. 

Læs også Vækst: Alumeco nærmer sig salg for tre milliarder

Ifølge ledelsesberetningen for Alumeco A/S i Odense, der også er moderselskab for Aluwind i Ringe, steg afsætningen som følge af øget salg på de etablerede markeder og opkøb af yderligere aktiviteter i Finland.

Sidstnævnte forbedrede også indtjeningen.

Koncernen forventer, at den positive udvikling vil fortsætte i indeværende regnskabsår.

Aluwind blæser derudaf

Udviklingen er blandt andet hjulpet på vej af Aluwind-koncernen, der har base i Ringe.

Omsætningen steg fra 576 til 656 millioner kroner blandt andet på grund af øget aktivitet på det europæiske, asiatiske og nordamerikanske marked, fremgår det af årsregnskabet.

Læs også Fynsk vindmølleproducent ansætter i bundter

Året har også været præget af udvidelse på det polske marked og udvidelse og sammenlægninger på det kinesiske marked.

For indeværende regnskabsår forventes en noget mere usikker prognose som følge af omkostnings-reduktioner og effektivisering i branchen, oplyses det.

Alumeco A/S, der er ejet af Schweers-familien, har en egenkapital på 409 millioner kroner.