I det fynske folks tjeneste

Regnskab: Stort minus hos Assens-bryggeri

Minus på knap 19 millioner kroner sidste år hos Vestfyens Bryggeri. Ny direktør skal rette op på resultatet.

Vestfyns Bryggeri har præsenteret et underskud på knap 19 millioner kroner.

2019 blev et år lige til glemmebogen for Bryggeriet Vestfyen i Assens.

Et underskud på 18,9 millioner kroner mod et overskud året i forvejen på 1,5 millioner kroner lyder facit for regnskabsåret 2018/2019.

Underskuddet skyldes en kombination af store investeringer i et forsinket produktionsanlæg og store engangsomkostninger

Læs også Fynsk bryggeridirektør stopper efter gensidig aftale

 Bryggeriets omsætning på 181 millioner kroner er lidt mindre end året i forvejen.

- Selv om vi står med et utilfredsstillende resultat, så finder jeg tryghed i, at det i høj grad er påvirket af to faktorer. Engangsomkostningerne tæller blandt andet ændringer i såvel i direktionen som blandt de ansatte – og så er det nogle afskrivninger på udstyr og aktiver, der ikke skaber værdi for bryggeriet på længere sigt.

- Samtidig har vi i henhold til vores strategi investeret massivt i vores produktionsanlæg her og i Indslev, så vores investeringer alene i år er på 29 millioner kroner. Desværre blev vi forsinkede med vores nye produktionsanlæg, hvilket betyder, at vi ikke kan se de forventede positive effekter på omsætning og besparelser i dette års regnskab, siger bestyrelsesformand Poul Bertelsen.

Optimisme for fremtiden

Bryggeriets nye direktør, Rasmus Damsted Hansen, der først var konstitueret og siden tiltrådte som fastansat direktør i august, forventer at investeringerne og udvikling af egne brands betyder, at bryggeriet kan løfte markedsandelene.

Læs også Assens-bryggeri har fået ny mand i chefstolen

- Desuden har de mange investeringer, vi har foretaget i år, haft et bevidst strategisk fokus på at skabe et fundament for fremtidig vækst – både i forhold til produktionsanlæg, Indslev Bryggeri, organisationen og kompetencer. Det skal vi begynde at se resultaterne af næste år, hvor vi i øvrigt heller ikke har planlagt yderligere større investeringer, siger Rasmus Damsted Hansen.

Bryggeriet Vestfyen, der er Danmarks fjerdestørste bryggeri, forventer overskud i indeværende regnskabsår.