Rejsearrangører: Danskerne vilde med at flyve fra Fyn

Lufthavnen nord for Odense oplever stor interesse fra danskere, som vil holde sommerferie i Sydeuropa.

Lørdag klokken 20.15 letter et fly fra Hans Christian Andersen Airport med kurs mod Kreta.

Ved middagstid var der blot to pladser tilbage, og generelt er lufthavnen ved Odense populær, når danskerne skal på charterferie i syden.

- Vi har mere eller mindre haft fuldte fly hele vejen igennem, siger Michael Buch, der er produkt manager hos Falk Lauritsen Rejser.

Også Apollo Rejser oplever stor interesse for de afgange, der går fra HCA Airport.

- Sammenlignet med vores generelle salg kan man sige, at salget går bedre i Odense Lufthavn end generelt set, siger Niels Grosen, der er administrerende direktør hos Apollo Rejser.

Falk Lauritsen og Apollo Rejser har i sommeren 2013 tilbudt rejser til den græske ferieø Kreta fra HCA Airport. Selvom den på ingen måde kan sammenligne sig i størrelse med lufthavnene i Billund og Kastrup, så er der flere fordele ved lufthavnen på Fyn.

- Gæsterne er glade for at rejse fra Odense Lufthavn. Det er en lille overskuelig lufthavn, hvor det er let at parkere, let at komme til og let at komme igennem, siger Niels Grosen fra Apollo Rejser.

Rejseselskabet vil også i sommeren 2014 tilbyde rejser til Grækenland. Det samme vil Falk Lauritsen, som overvejer at udvide sortimentet.

- Vi kigger selvfølgelig hele tiden på muligheder, fordi det er gået så godt i år, så man kunne godt forestille, at vi kunne finde på at sætte en anden destination ind fra Odense Lufthavn, siger Michael Buch.