Rekord i indsamlere for Røde Kors

Godt 800 indsamlere var søndag på gaden i Odense for at samle ind til Røde Kors. Det er dobbelt så mange som sidste år.

I hele landet er der 8000 flere danskere end sidste år, der deltager i dagens indsamling. Røde Kors mener, det skyldes krisen i Syrien.

I alt 22.000 danskere går søndag fra dør til dør for at samle ind til Røde Kors.

- Vi har oplevet markant øget opbakning i år, og derfor har vi haft muligheden for at udvide indsamlingen. I år har vi både dækket alle ruter, og samtidig har ressourcer til at have indsamlere i parker og på pladser rundt i København, siger Røde Kors' pressechef, Klaus Nørskov til Ritzau.

Klaus Nørskov er ikke i tvivl om, at stigningen i antallet af frivillige skyldes flygtningekrisen. Den store opmærksomhed på konflikten i Syrien motiverer danskerne til at deltage.

- Der har været stor bevågenhed på Syrien, nærområderne og flygtningestrømmen og derfor har folk fået øjnene op for, at de selv kan være med til at gøre en forskel, siger Klaus Nørskov.

Selvom søndagens indsamling ikke er øremærket til at hjælpe Syriens flygtninge alene, så er Klaus Nørskov ikke i tvivl om, at en stor del af de penge, der bliver indsamlet vil hjælpe i nærområderne.

- Normalt går vores årlige indsamling til en katastrofefond, der står klar til katastrofer, der kan opstå i fremtiden, men i år kan vi se, at behovet i Syrien og nærområderne er stort, og derfor vil meget af indsamlingen gå dertil, siger Klaus Nørskov.

Hvor mange penge de 22.000 indsamlere vil skrabe sammen i dagens løb, tør Klaus Nørskov endnu ikke gætte på.

- Det er for tidligt at sige noget om resultatet. Vi plejer at blive modtaget rigtig positivt og rundt regnet plejer der at komme 1000 kroner i hver indsamlingsbøsse, men det er svært at give et bud, også fordi der lige har været et stort indsamlingsshow, siger han.

/ritzau/