Rekord i samråd

Den fynske Venstre-mand Erling Bonnesen er det medlem af Folketinget, der har kaldt en minister i samråd flest gange i denne folketingssamling.

Hvad tjener en lods i gennemsnit? Hvordan stopper man omstrejfende vildkatte? Hvordan fremtidssikrer vi biavlen i Danmark?

Listen over spørgsmål, som fynske Erling Bonnesen stiller til ministrene, er lang.

En opgørelse, som TV 2/FYN har lavet viser, at Erling Bonnesen er Folketingets flittigste medlem, når det kommer til at kalde en minister i samråd.

I denne folketingssamling har han stillet 52 samrådsspørgsmål, som er blevet besvaret i 34 samråd.

Kolleger undrer sig

De mange samrådsindkaldelser vækker forundring hos en af hans politiske modstandere.

- Jeg undrer mig over, at man beder ministeren om at svare på, hvordan man stopper omstrejfende vildkatte. Det er måske ikke noget, der lige er ministerens kompetencer at svare på, siger Trine Bramsen.

Beregninger fra Justitsministeriet viser, at det som minimum koster 15.000 kroner at afholde et samråd. Erling Bonnesen har altså indkaldt ministre i samråd for godt en halv million kroner i denne folketingssamling.

- Det er en måde for en politiker, der ikke spiller en helt centralt rolle i politikudviklingen eller har en fremtrædende rolle i partiet, til at komme igennem, fordi man kan gribe en eller anden enkeltsag og få en kort stund, hvor man gør sig interessant, siger Anders Langballe, politisk redaktør på TV 2.

Det er ikke kun i samråd, at Erling Bonnesen holder ministre og embedsmænd til ilden - han har sammenlagt stillet 404 spørgsmål i denne her folketingssamling.

Samlet har han stillet spørgsmål og kaldt ministre i samråd for mindst 1.357.000 kroner.

Det får Trine Bramsen til at opfordre til omtanke.

- Det her meget store antal, tyder på, at man godt lige må ryste hovedet, inden man stiller spørgsmål, bruger samfundets penge, embedsapparatets resurser og vores allesammens tid på at indkalde til samråd og stille spørgsmål, siger Trine Bramsen.

Se Erling Bonnesens svar på kritikken i TV 2/FYN onsdag aften klokken 19.30