I det fynske folks tjeneste

Rekord mange virksomheder tjekket af Jobpatruljen

Hele 910 virksomheder på Fyn har i løbet af de sidste 14 dage haft besøg af Jobpatruljen, der tjekker ungarbejdernes arbejdsforhold i ferietiden. Kun 77 virksomheder overtrådte regler og love for ansatte mellem 13 og 18 år.

På flere grillbarer eller restaurationer fandt Jobpatruljen unge der arbejdede med udskænkning af alkohol

Af de 910 besøgte virksomheder fandt Jobpatruljen 270 virksomheder, hvor der var ansat unge under 18 år. I 77 tilfælde var der problemer med arbejdsmiljøet.

- Generelt har vi mødt mange venlige arbejdsgivere, der har været lyttende og spørgende omkring unges arbejdsforhold, men der er også enkelte brodne kar,  fortæller Jobpatruljens koordinator Henrik Skovsby.

På 19 virksomheder konstaterede patruljen, at der manglede ansættelseskontrakter, lønaftaler ved sygdom eller manglende løntillæg. I 52 tilfælde var der problemer med arbejdsmiljøet. Her arbejdede de unge med fx for tunge løft, træk og skub eller rengøringsmidler uden nødvendige sikkerhedsforanstaltninger.
Ni sager er blevet indberettet til arbejdstilsynet, og i to tilfælde er arbejdsgiverne blevet meldt til politiet.

- Vi har konstateret ni sager, hvor unge arbejdede med udskænkning af alkohol, og det er ulovligt. To af tilfældene var så grove at vi har indgivet politianmeldelser, siger Henrik Skovsby.

Jobpatruljen har lørdag afsluttet deres årlige inspektion af arbejdsmiljøet for unge på Fyn.