Rekorden er i fare: HCA-felt stærkere end nogensinde

Når H.C. Andersen Marathon skydes i gang i oktober, er det med en gruppe frontløbere af sådan et niveau, at både mændenes og kvindernes rekorder er i fare.

Op mod 25 af de løbere, der som de første krydser startlinjen den 4. oktober, har et internationalt niveau.

- Igen i år vil H.C. Andersen Marathon præsentere årets stærkeste felt på dansk grund. Vi inviterer en stribe løbere fra Kenya, Etiopien og Spanien, der sammen med de hurtigste danske løbere vil jagte både gode løbstider og placeringer på vores rute, som er den hurtigste i Norden, siger løbsdirektør Torben Simonsen.

Det er det 16. løb af slagsen, og løbet indeholder både marathon, halvmarathon, firmastafet og minimarathon for børn. Og trods de internationale løbere forventes i front, fremtrækker direktøren også det nationale islæt.

- Vi har med glæde indlagt DM i samarbejde med Dansk Atletik Forbund for alle aldersgrupper for 10. gang, og det hæver løbets generelle niveau væsentligt. Selv om de danske løbere næppe havner øverst på podiet, vil deres deltagelse præge vores arrangement og give publikum er en stor oplevelse. Det tilfører altid H.C. Andersen Marathon en ekstra dimension, at der kæmpes om nationalt guld, sølv og bronze. Det tiltrækker mange hundrede ekstra løbere og tilskuere, siger Torben Simonsen.