Rekordfremgang til Syddansk Universitet

Syddansk Universitet kan melde om fremgang i alle fem uddannelsesbyer og på fire af fem fakulteter

2859 ansøgere får i dag en tyk kuvert fra Syddansk Universitet med meddelelsen om, at de er blevet optaget på en af universitetets uddannelser.

Det er 18,8 procent flere end sidste år og dermed den største stigning i SDU's historie.

Der er fremgang i alle fem byer. I Slagelse er stigningen på godt 30 procent, mens Esbjerg kan melde om en stigning på mere end 50 procent.

Tilbagegang på Det Tekniske Fakultet

Stigningen fordeler sig jævnt på fire af universitetets fem fakulteter.

Kun Det Tekniske Fakultet oplever en mindre tilbagegang efter et flot optag i 2008.
 
- Det er utroligt glædeligt, at de unge igen er parate til at tage en universitetsuddannelse og at så mange ønsker at gøre det på Syddansk Universitet. Vi ser meget frem til at tage imod de mange nye studerende efter sommerferien, sige rektor Jens Oddershede.

Bred søgning

Den brede søgning til universitetets uddannelser har betydet, at universitetet har kunnet give positivt tilsagn til så mange.

- Hvis de mange ekstra ansøgere, som i år har søgt ind på universitetet, alle ønskede at læse medicin, kunne vi ikke bruge fremgangen til noget. Heldigvis har de fleste uddannelser oplevet fremgang, så vi kan byde flere velkommen, siger studiechef Per Andersen.

Stadig ledige pladser

Ansøgere, der har fået et afslag, kan nå det endnu.

- Mange af vores uddannelser har stadig ledige pladser. Så det er bare om at gå ind på vores hjemmeside og se hvilke. Traditionelt er der faktisk mange, som finder drømmeuddannelsen - eller et godt alternativ til den - i denne fase, siger studiechefen.

Den mulighed gælder også, hvis ikke nåede at sende en ansøgning inden for tidsfristen.

Se ledige pladser