I det fynske folks tjeneste

Rekordsalg: Hussalg på Fyn blev årtiets højeste

Det er særligt salg af villaer og rækkehuse på Fyn og i Jylland, der udmærker sig i salgsstatistik.

Salget af huse vest for Storebælt var i maj det bedste i indeværende årti. Foto: Nybolig/PR

Danske ejendomsmæglere måtte samlet set løbe hurtigere i maj, end de har gjort længe. For i netop den måned blev der solgt 4.712 villaer og rækkehuse i Danmark.

Det er 700 flere end i april og samtidig det højeste antal salg, der har været i en enkelt måned i hele årtiet, viser en opgørelse over handelsaktiviteten fra Boligsiden.dk.

Zoomer man ind på de enkelte landsdele, er maj bedst sælgende måned i både Sydjylland, Nordjylland, Vestjylland, Østjylland og på Fyn.

Opdatering

  • 22. jun 2018 kl. 13:33 Artiklen er opdateret med fakta om det fynske hussalg.

Artiklen fortsætter under faktaboksen ...

Fakta

I hele landet blev der solgt 4.712 huse, mens der på Fyn blev solgt 462 huse.

Sammenlignet med 2018's første fire måneder er det knap 100 flere end det gennemsnitlige salg.

Samtidig var det meget tæt på en fordobling i forhold til 2011, som med 235 solgte huse er det år i årtiet, hvor der er solgt færrest huse.

Alle tal fra årtiet: 
2018: 462 huse
2017: 409 huse
2016: 331 huse
2015: 336 huse
2014: 306 huse
2013: 271 huse
2012: 256 huse
2011: 235 huse
2010: 251 huse

Nyt med øget salg på Fyn

I det øget salg, er der nye tendenser at spore, fortæller Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

- Det går forrygende med salget. Der er særligt godt gang i salget af villaer og rækkehuse i det jyske og det fynske, og det er en helt ny tendens, vi ser, siger hun.

Østjylland er den landsdel, hvor der er blevet solgt flest huse i maj. Det er blevet til 772.

Læs også Hussalg: Fynsk kommune anden mest populære på landsplan

Det er renten, der gør det

Grunden til, at der er mange, der smider penge efter nye boliger på denne tid, er ifølge boligøkonomen, at renten er meget fordelagtig. Det kan være attraktivt i forhold til at tage et realkreditlån, forklarer hun.

Der har længe været en tendens til, at købere søger mod større byer som København og Aarhus. Men i de nye tal, ser køberne i højere grad også efter bolig i andre områder.

Ifølge Birgit Daetz har det blandt andet noget at gøre med de høje købspriser, der er i byer og særligt i København. Det har en afsmittende effekt på områderne både nord, vest og syd for hovedstadsområdet.

- Det betyder, at flere spekulerer i, om de skal nøjes med 80 kvadratmeter, hvis de kan få et dobbelt så stort hus ved at flytte til Ringsted eller andre steder, hvor prisen ikke er så høj.

- Der er mange, der ser efter boliger i de byer, hvor det er let at pendle til større byer. Det er meget attraktivt, siger Birgit Daetz.

Seneste rekord var fra juni sidste år. Her blev der solgt 4.602 villaer og rækkehuse.