Rektorer skyder professor-stopprøver ned

Universitetsrektorer afviser forslag fra Venstre om, at professorer hvert femte år skal vurderes af et udvalg. De bliver allerede vurderet, lyder pointen.

Unødig megen bureaukrati for at komme et ikke-eksisterende problem til livs.

Omtrent sådan lyder vurderingen fra universitetsrektorernes formand, Jens Oddershede, Syddansk Universitet, af et forslag fra Venstres videnskabsordfører, Malou Aamund, om at gøre samtlige professorater tidsbegrænsede.

Ordføreren vil have, at samtlige professorer på danske universiteter, når de har været ansat ti år, hvert femte år skal vurderes af et bedømmelsesudvalg, der skal tage stilling til, om professorerne lever op til kravene om videnskabelig produktion og videreudvikling af det fagområde, de er ansvarlige for.

- Det er et forslag, der tidligere har været fremme, men jeg synes ikke om det. Vi er i forvejen meget opmærksomme i universitetsledelserne på, om professorerne leverer det stykke arbejde, de skal, siger Jens Oddershede til Ritzau.

Forslaget fra Malou Aamund er beskrevet i Berlingske Tidende, hvor hun blandt andet siger, at "der skal være mulighed for, at man skal kunne sige, at personen ikke lever op til standarden".

Men det sker allerede, lyder det fra Jens Oddershede.

- Der er allerede i dag professorer, der må stoppe, så der er ingen garanti for, at de kan fortsætte. Derfor synes jeg ikke man skal indføre et meget stort bureaukratisk apparat for måske at ramme to-tre professorer. Jeg er modstander af at indføre regler, der øger bureaukratiet.

Oversigt

    Oversigt