I det fynske folks tjeneste

Reporter: Adu-aftale næsten på plads

Den amerikanske reporter, der som den første rapporterede, at stortalentet Freddy Adu er på vej til OB, holder torsdag eftermiddag fast i sin historie.

Det fortæller han i en e-mail til TV 2/FYN.

Sportsjournalisten Steve Goff fra storavisen The Washington Post kunne for tre dage siden på baggrund af kilder fortælle, at amerikanske Adu, der for år tilbage blev regnet for at være ét af de største fodboldtalenter i hele verden, er tæt på at få en étårig lejeaftale med OB. 

Og det står han torsdag eftermiddag ved.
- Jeg forstår det sådan, at handlen næsten er på plads, men der er altid mulige komplikationer i fodboldhandler, fortæller Goff til TV 2/FYN.

Freddy Adu spiller i øjeblikket for Benfica i Portugal, men er lejet ud til franske Monaco.  

Spillerens agent Bruno Satin har dog en anden opfattelse end Goff. Han fortæller til TV 2/FYN, at der er "intet konkret" omkring fremtiden for hans klient.

Den amerikanske angriber har selv meldt ud, at han skal til Odense for at færdiggøre en aftale, der skal sende ham til OB på en lejekontrakt. Men Bruno Satin, der er meget fåmælt, vil dog gerne afvise, at Adu er i Odense.
- Lige nu er han i Benfica (Lissabon, red.), hvor han overvejer de tilbud, han har fået. Og så vil han træffe en beslutning, siger agenten, der ikke vil fortælle, om OB har tilbudt Adu noget.

Agenten betegner i øvrigt OB som "en god klub".

Også OBs kommunikationsdirektør, Peter Hørlüch, afviser overfor TV 2/FYN, at Adu har været - eller er - i Odense.
- Det er ikke korrekt, siger han.

OBs direktør Kim Brink har fortalt, at Adu er en interessant spiller, og Peter Hørlüch gentager dette:
- Det er da en spiller, vi har fulgt. Men mere kan vi ikke sige lige nu, fortæller han til TV 2/FYN.

Peter Hørlüch fortæller samtidig, at der ikke vil være nyt i sagen hverken torsdag eller fredag.

20-årige Adu blev for seks år siden udpeget som "den nye Pelé", og i 2006 fik han debut på det amerikanske fodboldlandshold i en alder af bare 16 år. Han blev tidligere sat i forbindelse med selveste Manchester United.

I USA blev Adu tidligere udråbt som den nye stjerne, og han har optrådt i populære tv-programmer som "The David Letterman Show" og "60 Minutes".